Cipralex 10 mg 56 Tablet
Sinir Sistemi - Psikoanaleptikler - Antidepresanlar - Seçici Serotonin Gerialım İnhibitörleri - Essitalopram
İlaç Adı: | Cipralex 10 mg 56 Tablet |
---|---|
Firma: | Lundbeck İlaç |
Etkin Madde: | Essitalopram |
ATC Kodu: | N06AB10 |
Barkod: | 8699795091090 8699795090765 |
Fiyatı: | 411,72 TL |
Reçete Tipi: | Beyaz Reçete |
e-Reçete: | Aktif |
Temin: | İlacınızı sadece eczaneden alınız! |
İlaç Sınıflandırması
- Sinir Sistemi (1200 ilaç)
- Psikoanaleptikler (339 ilaç)
- Antidepresanlar (153 ilaç)
- Seçici Serotonin Gerialım İnhibitörleri (76 ilaç)
- Essitalopram (40 ilaç)
- Cipralex 10 mg 56 Tablet
Cipralex 10 mg 56 Tablet Endikasyonları
Cipralex, majör depresif durumlarda, sosyal fobi, bunaltı, kaygı gibi sosyal ve yaygın anksiyete bozukluklarında, agorafobili veya agorafobisizi panik bozukluklarda, aşırı düzenlilik, aşırı temizlik, simetriye aşırı önem verme, mutfaktaki ocağı ya da evin dış kapısının kapalı olup olmadığını sık sık kontrol etme gibi Obsesif Kompulsif Bozukluk durumlarında kullanılır.
Cipralex 10 mg 56 Tablet Yan Etkileri
Tüm ilaçlar gibi Essitalopram etken maddesine sahip Cipralex'in de yan etkiler vardır.
Bu yan etkiler genellikle tedavi sonrası ortadan kalkar. Çoğu yan etkinin hastalığa bağlı nedenlerden görülebileceği ve iyileşme süreci ile birlikte bu yan etkilerin yok olabileceğini unutmayınız.
100 hastanın 10'undan fazlasında görülebilen Çok Yaygın Yan Etkileri
Bulantı
100 hastadan 1 ile 10 arası hastada görülebilen Yaygın Yan Etkileri
Yorgunluk, terleme artışı, ishal, kilo artışı, cinsel bozukluklar (isteksizlik, ejakülasyonda gecikme gibi), ateş, iştah bozukluğu (artma ya da azalma), endişe, kas/eklem ağrısı, kabızlık, anormal rüyalar, burunda tıkanıklık veya akma, huzursuzluk, uyumada zorluk, titreme, ağız kuruluğu, kusma, esneme, deride karıncalanma, uyku hali ve sersemlik.
1000 hastadan 1 ile 10 arası hastada görülebilen Yaygın Olmayan Yan Etkileri
Kalp atımında hızlanma, burun kanaması, uyku bozukluğu, bayılma, diş gıcırdatma, kol ve/veya bacaklarda şişlik, kilo kaybı, tat alma bozukluğu, vajinal kanama, göz bebklerinde büyüme, görme bozukluğu, saç dökülmesi, kulak çınlaması, sinirlilik, panik atak, ajitasyon, konfüzyon durumu, sersemlik ve mide-barsak kanamaları dahil anormal kanamalar.
10000 hastadan 1 ile 10 arası hastada görülebilen Seyrek Yan Etkileri
Deri, dil, dudak veya yüzde şişme, kalp atışında yavaşlama, soluk alımında veya yutkunmada zorlanma, saldırganlık, halüsinasyon, depersonalizasyon.
Sıklığı Bilinmeyen, hastalar tarafından bildirilen yan etkileri
Hastanın kendine zarar verme ya da kendini öldürme düşüncesi, ayağa kalkıldığında tansiyon düşüklüğüne bağlı olarak baş dönmesi, kanda karaciğer enzimlerinde artış, kan sodyum seviyesinde azalma, ağrılı ereksiyon, mani, cilt ya da mukozada ani şişme, cilt ve/veya mukoza kanamaları dahil olmak üzere kanama bozuklukları, hareket bozukluğu, idrar artışı, emzirmeyen kadın hastada süt gelmesi, kemik kırıkları riskinde artma ve kalp ritmeinde değişiklik.
Cipralex 10 mg 56 Tablet Kullanımı
Cipralex'in tavsiye edilen günlük dozu 10 mg'dır. Günlük doz doktorunuz tarafından en fazla 20 miligrama yükseltilebilir. Panik bozukluk veya sosyal anksiyete hastalığı nedeniyle Cipralex kullanıyorsanız düktürunuz dozu günde 5 mg'a düşürebilir. İlacınızı her zaman doktorunuzun tavsie ettiği dozda alınız.
Cipralex aç veya tok karnına alınabilir. Tableler su ile ağızdan alınır. Cipralex'in alkol ile etkileşimi beklenmez. Ancak birçok ilaç için olduğu gibi alkolle birlikte alınması tavsiye edilmemektedir.
Çocuklarda Kullanımı
Cipralex 18 yaş altındaki gençlerde ve çocuklarda kullanılmamalıdır. Doktorunuzun önerilerine uyunuz!
Yaşlılarda Kullanımı
65 yaş ve üstü hastalar için başlangıç dozu 5 mg'dır. Doktorunuz dozu 10 mg'a kadar yükseltebilir.
Cipralex Fiyatı
Cipralex 10 mg 56 Tablet, ilaç fiyatı: Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'na bağlı TİTCK tarafından 15.10.2024 tarihi itibariyle açıklanan KDV dahil satış fiyatı 411,72 TL dir.
Cipralex 10 mg 56 Tablet Etkin Maddesi
Cipralex ilacının etkin maddesi olan Essitalopram, orjinal ismiyle Escitalopram maddesinin Milli Tıp Kütüphanesi kayıt numarası (CAS No) 128196-01-0 olup, molekül ağırlığı 324.391943 g/mol, formülü ise C20H21FN2O dir. Essitalopram maddesinin hamilelik / gebelik kategorisi C'dir, bu etkin madde bulunan ilaçlar ağız yoluyla alınır.
Cipralex ilacının ana etkin maddesi Essitalopram için Kimyasal Yapı Resmi:Cipralex 10 mg 56 Tablet ilacının Kategorisi
Sinir Sistemi - Psikoanaleptikler - Antidepresanlar - Seçici Serotonin Gerialım İnhibitörleri - Essitalopram
Cipralex 10 mg 56 Tablet Kontrendikasyonları
Cipralex'in etkin maddesi Essitalopram'a ya da ilaçta kullanılan yardımcı maddelere karşı alerjisi olanlar,
MAO inhibitörleri grubunda olan Selejilin, Moklobemid ve Linezolid etkin maddeli ilaçları kullananlar,
Pimozid etkin maddeli ilaçları kullananlar,
Doğuştan olan veya sonradan gelişen kalp ritim bozukluğu olanlar,
Kalp ritim problemi için ilaç kullananlar veya kalp ritmini etkileyebilecek ilaçlar kullananlar Cipralex'i kullanmamalıdır.
Cipralex 10 mg 56 Tablet Uyarılar
ilaç tr uyarısı: Hiçbir ilacı doktorunuza ya da eczacınıza danışmadan kullanmayınız. Unutmayınız ki, internet sitelerinde ilaçlar hakkında verilen bilgiler, bir uzmanın sizi muayene ederek vereceği reçetenin yerini tutmaz. Bu sayfada Cipralex kullananlar veya diğer kişiler ilaç hakkında yorum yapamaz.